Netværket Mand&bil

Bliv en del af et levende og stærkt håndværkernetværk

Mand&bil har for alvor fået fat i kunderne. Det har vi fordi vi er mange der samarbejder – og derfor vil vi meget gerne være flere. Både på Fyn og i trekantsområdet, hvor vi er stærkest, men også meget gerne i det øvrige Danmark. Så er du kommende – eller nuværende – selvstændig handyman, håndværker, montør eller lignende, så hører vi meget gerne fra dig.

Netværket Mand&bil
Mand&bil er et samarbejde mellem 68 enkeltmandsvirksomheder. Vi samarbejder i en foreningslignende organisation og målet er at gøre det nemmere, hurtigere og billigere for medlemmerne at opnå en sund og velfungerende forretning.

mand_bil_13
Knap halvdelen af netværksmedlemmerne samlet i 2015

Hvem kan være med?
Man skal have en ”solid håndværksmæssig erfaring”. Når det er sagt er det ikke vigtigt om man er tømrer, murer, maler, VVSér, smed, mekaniker, savværksejer, landmand, kontorchef, pædagog, teknisk tegner, gartner, topkapper, montør, ejendomsservicetekniker eller slagter. Til gengæld er det vigtigt, at man har de personlige kvaliteter det kræver at være selvstændig. Mand&bil kan nok gøre det nemt, men vi kan trods alt ikke få en lønarbejder-sjæl til at overleve som selvstændig.

Hvad koster det?
Alle netværksmedlemmer betaler 800 kr. om måneden ex moms.

Hvad får man for sit netværksbidrag?

Et godt produkt
Mand&bil er en standard – et produkt om man vil – som der er kunder til. Man får altså et produkt man kan sælge.

En attraktiv firmaprofil
Man får ret til at bruge vores fælles firmaprofil – navn, logo, koncept, tekst osv. Man får en indpakning af sit produkt, som skaber tillid hos potentielle kunder.

Stor synlighed
Man bliver automatisk synlig – via hjemmeside, biler, netværk osv. Når små 70 mand hver dag drøner rundt og spreder det samme budskab, skaber det mange kontakter og en opmærksomhed som kommer alle til gode.

Billig markedsføring
Man får konkrete redskaber til markedsføring: visitkort, flyers, salgsbreve, opslag, annoncer osv. Men nok så vigtigt får man viden om hvilke typer af markedsføring der erfaringsmæssigt kan betale sig. Man kan altså undgå dårlig og dyr markedsføring og gå direkte til effektiv og billig markedsføring. Derudover bliver der selvfølgelig også lavet en del overordnet markedsføring og PR fra kontoret.

Billig drift af firma
Man får adgang til vores fælles erfaringer om, og evt. aftaler med, bogholdere, forsikringer, genbrugspladsen, håndværker.dk osv. Man undgår kort sagt at betale mange af de ”lærepenge” som de fleste andre iværksættere betaler.

Hurtig opstart
Vi kan på små 14 dage give nye medlemmer et komplet fungerende firma. En hurtig opstart kan ses på bundlinjen – især i det første svære år.

Mange flere muligheder
Samarbejdet med de andre netværksmedlemmer er en meget stærk kvalitet ved Mand&bil. De enkelte netværksmedlemmer bliver væsentligt mere attraktive overfor deres kunder, når de kan trække på andre medlemmer. Man kan nemmere sende en afløser, håndtere større opgaver, eller komme to-tre mand hvis det kræves. På samme måde bliver det nemmere at få en jævn arbejdsmængde ind i virksomheden – det kan også ses på bundlinjen.

Så hvad får man for sit netværksbidrag?
Man får et færdigt levedygtigt firma leveret lige til døren. Komplet med brand, hjemmeside, tryksager, rådgivning og netværk.

mand_bil_22
Tommy, Tom, Kim og Jesper fra Østfyn

Bil
Udover ”solid håndværksmæssig erfaring” og et CVR-nummer, kræver medlemskab af Mand&bil en kassevogn af en vis størrelse. Den skal ligne en ”håndværkerbil” og gerne være hvid. I forbindelse med dekoration af bilen skal man påregne en udgift på 2400 kr.

Det med småt
Der er ingen kontrakt mellem netværksmedlemmerne og Mand&bil. Der er ingen bindinger, ingen tvungne køb af produkter eller anden gøgl. Kunderne er netværksmedlemmernes egne og kan selvfølgelig frit beholdes, hvis man udtræder af netværket. Man er kort sagt med så længe man finder det meningsfuldt og relevant og ellers melder man sig ud.

Kan jeg leve af det?
Det er forståeligt nok et meget almindeligt spørgsmål, men også umuligt at svare konkret på. Hele meningen med samarbejdet i Mand&bil er at gøre det realistisk for små praktiske selvstændige at ”lande på benene” og opnå en almindelig folkeskolelærer-indkomst. Det virker fair at påstå at vi har opnået dette mål, – så ja man kan godt leve af det. Men Mand&bil kan ikke tage ansvar for de enkelte medlemmers gøren og laden og derfor kan vi ikke garantere at du kan leve af det. Mand&bil har skabt et produkt der er kunder til, og vi har skabt redskaberne, så netværksmedlemmerne kan skaffe flere kunder ved behov. Det er dealen. Eller som det gamle reklameslogan lyder; Vi gør det nemt – du gør det lækkert.

firma-paa-solvfad-tryk
Et firma på et sølvfad :-)

Mere info
Se mere i de videoer og artikler, der findes her på siden. Det er også en mulighed at kontakte nuværende netværksmedlemmer for indblik i hvordan de oplever tilknytning til netværket.

Opstart på dagpenge
Det er på visse betingelser muligt at være selvstændig mens man er på dagpenge. Ordningen hedder “Selvstændig som bibeskæftigelse”, og man kan høre mere om det ved at kontakte Mand&bils kontor.

mand_bil_55
Mand&bil netværksmøde på Ryslinge Højskole 2015

Medlemskab
Hvis du overvejer at blive en del af netværket har du sikkert en række konkrete spørgsmål. Kontakt kontoret hvis du vil have svar.

Med venlig hilsen
Mand&bil

Mikael K. Truelsen
Tlf: 30240600
E-mail info@mandogbil.dk

Videoklip og artikler

mandogbilpaatominutter

Video: Mand&bil på 2 minutter.

mandogbil-introvideo

Video: Præsentation af netværket Mand&bil

video-kim

Video: Video: handyman Kim Brandbyge – Nyborg

video-benny

Video: Kleinsmed Benny Larsen – Odense

video-jesper-brix

Video: Gartner Jesper Brix – Langeskov

video-jorn-blander

Video: Grøn guide Jørn Blander – Horsens

video-felix-maler-odense

Video: Maler Felix Rink – Odense

video-mikael-holm-handymand-gentofte

Video: VVSér Mikael Holm – København

video-bo-gartner-nordfyn

Video: Gartner Bo Skov – Søndersø

video-claus

Video: Handyman Claus Aagaard – Tommerup

madshaugaard-video

Video: Smed Mads Haugaard – Odense

p4fyn

Video: Radio: Indslag fra P4 Fyn Morgen.

widget4_tv

Video: Mand&bil i nyhederne

video-tommy-sorensen

Video: Ejendomsservicetekniker Tommy Sørensen – Nyborg

video-kent-s-kristensen-handymand-esbjerg

Video: Handyman Kent S. Kristensen – Esbjerg

video-henning-boutrup

Video: Handyman Henning Boutrup – Spjald

video-lars

Video: Handyman Lars Pedersen – Haarby

video-preben

Video: Murer Preben Marcussen – Odense

video-michael

Video: Værktøjsmager Michael R. Rasmussen – Fanø

video-michael-hjort-sonderborg

Video: Værktøjsmager Michael L. Hjort – Sønderborg

video-palle-korsor

Video: Blikkenslager Palle Hinrichsen – Korsør

fyens

Video: Artikel fra BusinessFyn

landogliv

Video: Artikel fra Land&liv

video-mogens

Video: Handymand Mogens Elkjær – Fredericia

artikel-mandogbil

Video: Artikel fra Fyens Stiftstidende