Om Mand&bil

En historie om en gruppe mænd der griber en chance de ikke har

At starte og drive en lille handyman/ håndværkervirksomhed er risky business. De fleste lukker inden for de første to år – det er problematisk for kunderne og selvklart også for iværksætterne og deres familier.

mode
Netværksmøde i efteråret 2010.

Men med mere end 80 medlemmer fordelt over det meste af landet og en solid evne til at tiltrække kunder, har netværket Mand&bil bevist at den dårlige statistik ikke er en naturlov. Ved at samarbejde om fælles firmaprofil og markedsføring og ved at dele viden og erfaringer, har netværksmedlemmerne opnået et opsigtsvækkende resultat. Næsten alle de nystartede virksomheder klarer skærene og lander på benene som selvstændige.

mand_bil_14
Stifter og daglig leder Mikael K. Truelsen.

Netværket Mand&bil er startet i 2008 af Mikael K. Truelsen, og siden den spæde start i Odense er netværket langsomt men sikkert udvidet, så det nu er næsten landsdækkende. Det, der er lykkedes for Mand&bil er at skabe en foreningslignende organisation, hvor netværksmedlemmerne beholder deres selvstændighed og ansvaret for kunder og firma, men hvor de samtidig kan drage nytte af de fælles goder, som kontoret og de andre netværksmedlemmer skaber.

Fremtiden er usikker for mange faglærte og ufaglærte mænd, og det er samfundsrelevant at skabe nye muligheder for denne gruppe. Netværket Mand&bil gør det realistisk for denne gruppe selvstændige mænd at tage (murer-) skeen i egen hånd, og det synes vi er en god og relevant historie.

1/2 gruppebillede fra 2015
Gruppebillede fra 2015

Mand&bils vision og mission er derfor at flere små praktiske iværksættere skal overleve og opnå sunde forretninger. Midlet er at gøre de enkelte netværksmedlemmers markedsføring og firmadrift hurtigere, nemmere, billigere og bedre. Måden at gøre det på er samarbejde.

I praksis vil det sige at vi holder fast i at være frie, lige enkeltmandsvirksomheder, men at vi samarbejder om at skabe en fælles troværdig firmaprofil. Vi holder fast i den direkte kontakt mellem kunde og netværksmedlem, men giver os selv og hinanden mulighed for god og billig markedsføring. Vi står selv 100% til regnskab for vores egne virksomheder, men deler viden om drift, regler, leverandører osv.

opleg
Informationsmøde om netværket for “kommende selvstændige”

Derudover deler vi overskydende arbejde, henviser kunder vi ikke selv kan servicere til andre netværksmedlemmer, og låner hinandens hjælp og spidskompetencer – uden i øvrigt at tjene penge på hinandens arbejde.

Play the Game – Change the Rules – Change the Game
Mand&bils opbygning skal ses som en moderne udgave af andelsbevægelsen. Vi har kaldt det ”OpenLogo” og man kan se mere om OpenLogo på side 99 i bogen ”Værdidrevet iværksætteri”.

Men uanset om man kalder det det ene eller det andet, så virker det. At starte i netværket Mand&bil forbedrer iværksætterens chancer for succes. Fra dårlige til gode. Fra urealistiske til realistiske.

Det er derfor vi griber en chance vi ikke har, og man må gerne hjælpe os med at sprede budskabet. Kender man nogen som burde blive selvstændige handymænd eller håndværkere, kan de starte med at se denne præsentationsvideo. Vi kommer også meget gerne ud og holder oplæg eller informationsmøder om netværket.

bliv-selvstaendig-paa-to-minutter
Præsentationsvideo om netværket.