Egetræsplanker

Mand&bils egetræsplanker er skåret i 3,5x7cm. De minder i dimension om kraftige taglægter og er meget anvendelige til alle mulige og umulige konstruktioner i haven.

Hvorfor egetræ

Det er især i situationer hvor træet skal have jordkontakt at egetræ faktisk slå alt andet. – Lærketræ og gran fordi det ganske enkelt ikke kan holde til den konstante fugt og de mange jordbakterier og svampe. – Robinie (azobe o. lign.) fordi det er meget besværligt (hårdt) at arbejde med og også noget dyrere end det egetræ man finder på denne side.

Kvaliteten

Selve egetræet er af meget høj kvalitet. Der er meget lidt splint og selvfølgelig ingen bark eller råd. Plankerne er savet af hele stammer i god kvalitet og de knaster der naturligt optræder i denne type egestammer er en del af pakken. Man kan opleve at nogle planker slår sig lidt men ikke mere end at de kan rettes op ved montage.

Man kan altså regne med at modtage egeplanker der til prisen har en meget høj kvalitet, men man kan ikke påregne at kunne bruge 100% af plankerne i 100% af længden. Der kan være en svaghed eller en knast der sidder dumt i forhold til det man skal bygge. Man skal derfor erfaringsmæssigt bestille ca 10% mere end man skal bruge (Det kan jo også være at man en enkelt gang saver lidt forkert).

Egetræsplankerne kommer som udgangspunkt i længder af 260 cm men vi har pt også længder á 300 og 210 cm. Plankerne er savskårene (d.v.s. at de ikke er høvlede) men man kan med en båndpudser rimeligt hurtigt give dem en pæn overflade.

Man kan forvente at plankerne svinger nogle millimeter i tykkelse og brede men det er – med en smule opmærksomhed – muligt at opnå et pænt resultat.

Har man lyst til at bygge højbede, sandkasser, bænke, trapper, kompostbeholdere osv. i et godt materiale der patinerer smuk og holder meget længe – så kan man finde meget mere inspiration på BIOBYG.DK

Pris

Prisen er 24 kr. pr løbende meter og 560 kr. for levering – 690 kr. i region Hovedstaden og på Lolland/Falster. Priserne er inkl. moms.

Kontakt kontoret på tlf: 30240600 eller brug meget gerne 123tilbud.

Vi har pt også egetræsstolper 10x10x300cm. 100 kr. pr meter.
Højbed med platform – bygget af kunde i Roskilde.