fbpx

Transport af materialer/gods for kunder

Registrering af kassevogn til “Firmakørsel” eller “Godskørsel”
Din bil skal registreres hos motorstyrelsen enten til Firmakørsel eller vognmandskørsel. Du kan se mere på dette link: https://www.varebilskrav.dk/. Disse nye regler (2019) er lavet for at rydde op i transportbranchen og ikke for at genere almindelige fredelige håndværkere.
I bund og grund betyder de nye regler, at der nu kræves et Godstransportbevis for at “transportere gods for anden mands regning”. Men hvornår er der tale om Godstransport, og hvornår er der tale om Firmakørsel?

 
Firmakørsel
Kodeordet er ”tilknytning”. Hvis kunde har købt et hegn som man skal sætte op, så har man en klar tilknytning til varen – når den er i ens bil. I praksis vil det sikkert betyde, at alle ting man skal montere vil blive betragtet som firmakørsel. Kørsel af ting til genbrugspladsen vil blive betragtet som kørsel af egne varer (man skal jo også principielt betale for at komme af med dem.
 
Godstransport
Transport, hvor du ikke har anden tilknytning til varen end af- og pålæsning og transport.
 
Gråzoner
– Må man hente en sofa i Ikea hvor der blot skal sætte fire små ben på (transport 600 kr. montage 100 kr.) Ja det tror jeg bliver fortolkningen fordi det er nødvendigt at flytte sofaen for at du kan udføre dit arbejde.

– Må man have 8 rullegardiner (som man skal hænge op) og to flyttekasser med i bilen? Jeg tror det bliver sådan at hvis den væsentligste del af varerne i din bil er tilknyttet dit arbejde og ikke transport så vil det blive godkendt.

– Må man have 8 flyttekasser og 2 rullegardiner i bilen – sikkert ikke.

– Kan nedpakning og udpakning være så stor en del af dit arbejde at det retfærdiggør transporten? – hmm måske men sikkert ikke.

Konsekvenser
Vi/man skal nok holde op med at lave regulærere flytninger. Dels fordi det nu bliver ulovligt og medfører en stor bøde – og dels fordi vi generelt ikke har de rigtige biler og forsikringer.

Jeg ville nok personligt overveje at blive ved med at lave ”social-flytninger” hvor en af kommunens borgere er kørt lidt i grøften og har brug for ”flyttehjælp”. Disse flytninger passer fint til trailer og ser ud på en måde så det kan være (købte) flytterester på vej på dit lager eller på genbrugspladsen. Men det er jo en temperamentssag.